Rozlúčkový zápas Mareka Deméňa

22.06.2015 13:37

RUDNÁ - JABLONOV . Už dopredu bolo rozhodnuté, že toto stretnutie bude len o prestíži, nakoľko obidvom mužstvám nehrozil zostup a o majstrovi okresu bolo rozhodnuté. V tomto zápase sa lúčil s futbalom dlhoročný, vynikajúci hráč domáceho mužstva Marek Deméň (42). Bohužiaľ zdravotné problémy prišli veľmi skoro, veď ešte pár rôčkov mohol aktívne hrať. 

 

Rudná (4) - Jablonov (6)  1:1 (1:0), G: Konček (34) - A. Kerekeš (68)

 

Domácemu mužstvu chýbal motor Ondrej Vysoký. Vyzerá to tak, že tím spod Sorošky proste proti Rudnej  zahrať vie. Hráči Rudnej hrali dobre, ale len pred pokutovým územím hostí. Obrancovia ako aj skvelý brankár sa však nedali sa prekonať. Hostia taktiež podnikali protiútoky ,ale ich streli nemali správny cieľ. V 34 min. Dávid krásne vysunul Končeka a ten nemal problém trafiť do siete 1:0. Hostia neboli spokojní s väčším odhodlaním útočili, ale osud bol proti tomu, aby vyrovnali stav. Druhom polčase obidve mužstvá chceli úročiť svoj tlak ,ale obrany klapali výborne. Smoliar zápasu domáci Feri Čapó krásnym volejom trafil brvno ,lopta sa odrazila k nemu a hlavou znovu trafil brvno. Tomuto hráčovi sa naďalej lepí smola na päty. Hostia vyrovnali až v 68 min., keď Kerekeš bez okolkov prestrelil domáceho brankára 1:1. Hráči sa  uspokojili s nerozhodným výsledkom a už sa len dohrávalo.

 

M. Deméň pôsobil okrem Rudnej aj v Krh. Podhradí či Gem. Hôrke

 

Po zápase bola malá slávnosť keď starosta Rudnej pán Kerekes sa poďakoval Marekovi Deméňovi za tie roky ktoré odviedol na ihrisku a bol vzorom pre ostatných hráčov.

Na otázku aké pocity má pred posledným zápasom svojej hráčskej činnosti Marek takto zhrnul: „Bohužiaľ prišiel ten čas ,že musím ukončiť činnosť a rozlúčiť sa so svojou láskou - futbalom. Zdravotné problémy nedovolia ďalej pokračovať. Zažil som tu v Rudnej veľa pekného, ale aj žiaľu. Šport je už raz však taký“.

 

Hráč hostí Szabo sa vyjadril: „ Chceli sme vyhrať,bale mali sme smolu. Výsledok je však spravodlivý“.

 

Pán Burdiga: „Doma by sa malo vyhrávať, ale súper bol proti. Výsledok je spravodlivý a som spokojný“. Starosta Rudnej pán Kerekeš: „Súper bol dobrý hralo sa slušne a remíza je na mieste“.

 

Vedúci hostí pán Tamáš : „Mali sme šance, ale len mali a s výsledkom sme spokojní“.

 

(posledné kolo I. triedy roč. 2014/2015)

 

ifrv/Ladislav Székely