Pavel Olšiak, 3. miesto v ankete o najlepšieho rozhodcu 2010

15.10.2011 13:46

Vizitka

Narodený: 20.10.1972

Rodné mesto: Lučenec

Zoznam úspechov: V úlohe hlavného rozhodcu odpískal niekoľko vrcholových mládežníckych turnajov, zápasy Intertoto Cupu a Pohára UEFA, či stretnutia poľskej a českej najvyššej súťaže. Popritom ako štvrtý rozhodca navštívil futbalové svätostánky v Manchestri, Barcelone, Juventuse, Arsenali, Gelsenkirchene, Kodani či Štokholme.

Liga majstrov 2010 - 2011 / kvalifikácia 2.kolo / Litex – Rudar / 1:0 / 13.07.2011 /

EURO 2011 / U21 kvalifikácia / Francúzsko U21 – Ukrajina U21 / 2:2 / 08.09.2011 /

UEFA Cup 2008-2009 / kvalifikácia 1. kolo / Siroki Brijeg – Partizan / 0:0 / 17.07.2008 /

zdroj: worldreferee.com, zivot.sk, football-lineups.com

 

     Prajem pekný deň všetkým návštevníkom stránky infofutbal.webnode.sk,


odpoveď na situáciu pri udretí hráča obrancom v pok. území:

     Rozhodnutie tak ako znie otázka je v tomto prípade jednoznačné. Mala nasledovať "len" červená karta za hrubé nešportové správanie sa
obrancu, udretie súpera  rukou v prerušenej hre. Keďže lopta sa podľa zadania v otázke nachádzala mimo hracej plochy, nemohol byť nariadený pok.kop. LOPTA NEBOLA V HRE, HRA BOLA PRERUŠENÁ.

     PS: toto samozrejme platí  len v prípade, že lopta bola v momente udretia súpera skutočne mimo hracej plochy, čo si zo záznamu na vašej stránke nemôžem jednoznačne dovoliť tvrdiť.


odpoveď ku situácii pádu hráča pred pok. územím:

    Po zhliadnutí videa by som určite obrancu červenou kartou nenapomínal, aj keby došlo ku kontaktu.... brániaceho hráča s útočníkom, pretože ďalší brániaci hráč bol v takej blízkosti, že ešte mohol zasiahnuť do akcie aj on. V tomto prípade, ak došlo...... ku kontaktu hráčov, by som udelil obrancovi len ŽK. Mne sa však po viacnásobnom zhliadnutí videa viacej a viacej natíska riešenie tejto situácie tak, že by som napomenul útočiaceho hráča ŽK za simulovanie. Na zem sa mu akosi "zachcelo padnúť" dosť neskoro a jednoznačne v momente, keď ku kontaktu nedošlo. Podľa mňa "neskoro" reagoval na malý kontakt, ktorý však pád jednoznačne nezavinil.

     Berte to prosím ako môj názor, nechcem mojim hodnotením uraziť ani kolegov rozhodcov, ani hráčov, ktorí boli aktérmi v týchto situáciách. Prajem všetkým fanúšikom a návštevníkom stránky všetko dobré, veľa zdravia a hlavne, čo najviac radosti z futbalu.
 

Pavel Olšiak