V Gemerskej Polome hostia Podhradie

11.08.2011 20:56

     Futbalisti Krásnohorského Podhradia sa s Gemerskou Polomou naposledy v majstráku stretli v sezóne 2009/2010, keď vypadli z V. ligy a na rok zápolili na okresných ihriskách. Práve s Gemerskou Polomou zavŕšili ročnú účinkovanie v najvyššej okresnej futbalovej súťaže pred druhým návratom na regionálne trávniky.  Pripomeňme si v skratke priebehy duelov. 

 

Gem. Poloma - Krh. Podhradie 1:2 (1:0)

     V Gemerskej Polome videli diváci vyrovnaný zápas. Prvú šancu mal hosťujúci Bulík, na druhej strane strieľal k tyči Hatvaník. Do vedenia išli domáci po dvadsiatich minútach hry, keď Rogos ukázal kopaciu techniku a z priameho kopu prekvapil Mišinu. V nasledujúcich minútach sa útoky striedali, no gól do prestávky už nepadol. V druhom polčase mali viac z hry hostia. Domácim hráčom postupne dochádzali sily a vážnejšie šance si nevypracovali. Na 1:1 tak vyrovnal Bulík a štvrťhodinu pred koncom zabezpečil víťazstvo hostí Bodnár. V súboji brankár Mišina minul loptu,  a Bodnár hlavičkou poslal loptu do siete. V závere však gólman domácich chybu napravil, keď dve minúty pred koncom zneškodnil Piaterovu penaltu.

Góly: Rogos - Bulík, Bodnár, ŽK: J. Lišuch, Kalina - Piater, Jurini, R: Repaský, DZ: Kerekeš, D: 100

Gemerská Poloma: Mišina - R. Greško, Kalina, Rogos, Lipták, Hatvaník, Forgáč, J. Lišuch, M. Ďuriček, L. Lörincz, Z. Greško, striedal V. Mihalík,

Krh. Podhradie: Zakhar - Jurini, Kún, Erdöfalvi, Szöllös, Bulík, Lázár, Filcsák, Bodnár, Šomšák, Piater

Odveta:

Krh. Podhradie - Gemerská Poloma 2:2 (1:1)

     Domácim k prvenstvu v I. triede stačila remíza, i keď cieľom bola víťazná rozlúčka.  Najprv Mázikom nastrelili brvno, neskôr Šomšák neobstrelil brankára a po ďalšej strele Mázika vytláčal Mišina loptu na roh. Na opačnej strane hostia hrali na rýchle brejky. Rogos však mieril vedľa, strelu rýchlonohého Chochola Zakhar vyrazil a neskôr Chochol napodobnil Mázika, keď zasiahol taktiež brvno. Hostia však plnili do bodky naordinovanú taktiku a rýchlym prechodom sa dostávali pred domácu bránu. Po polhodine hry dostal ideálnu prihrávku od Rogosa Chochol a po následnej krížnej strele za asistencie tyče dostal hostí do vedenia. V závere polčasu zahrávali domáci rohový kop. Gólman Mišina najprv loptu po hlavičke Kissa vyrazil, ale pohotový Kún ju následne dopravil do siete, čím vyrovnal skóre. Po prestávke začali lepšie hostia a domácu bránu ostreľovali z každej pozície. Chochol najprv zasiahol bočnú sieť a neskôr po tvrdej strele preveril postreh Zakhara podobne, ako aj striedajúci Benedik. Po hodine hry šli tentoraz do vedenia domáci. Po Mázikovej strele gólman hostí loptu vyrazil, nasledovala hlavička Juriniho, ktorú dokázal taktiež odvrátiť, ale do tretice sa lopta odrazila k Šomšákovi, ktorý ju tentoraz už dopravil za jeho chrbát. O minútu neskôr však hostia vyrovnali Chocholom, keď po strele z priameho kopu tečovaná lopta zmenila smer a končila v domácej sieti. V závere ešte Chochol dvakrát po úniku vystrašil Zakhara, ale skóre ostalo nezmenené, a tak domáci získali na udržanie postu lídra aspoň rozhodujúci bod.

Góly: Kún, Šomšák - Chochol, Rogos, ŽK: Kún - Kováč, Chochol, Očkaik, R: Repaský, DZ: Székely, D: 100,

Krh. Podhradie: Zakhar - Jurini, Harhovský, Búlik, Juhász, Kún, Filcsák, Lázar, Mázik, Kiss, Šomšák, striedal Zubatý,

Gemerská Poloma: Mišina - Kováč, Gunár, Rogos, Očkaik, M. Ďuríček, Kollár, Chochol, Urban, Lipták, Klement, striedal Benedik

 Pred odvetou z Gem. Polomou bolo už o postupe takmer rozhodnuté, stačilo uhrať bod.

 

Po stretnutí už Podhradčania mohli oslavovať návrat do V. ligy.

Karol Csobádi